Prajitura cu nutella

de Lia_ in Prajituri, 4 Mai 2014 | 10195 vizualizari

 

Este ultima reteta de prajitura pe care o postez dintre cele preparate cu decorul de la Pasti. Am ales-o pentru simplitate si pentru ca ma depana ca timp, crema constand intr-un amestec de spuma de unt si nutella, nimic mai simplu. Blaturile si siropul le-am preparat acasa, au fost transportate si asamblate cu crema acolo unde am calatorit, inainte de servire. Eu am inversat niste proportii la crema, am preparat cu mai multa nutella si mai putin unt. Cui nu ii place nutella? Desigur ca a fost buna. Reteta am cules-o aproape intamplator dintre retetele postate de catre prietenii lui Bucatar Maniac.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1.5 lg praf copt
  • CREMA
  • 750g nutella (am folosit un borcan mare de crema cu alune care imita nutella) sau varianta 2: 640g
  • 200g unt moale sau varianta 2: 320g
  • SIROP
  • 2/3 L apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2lg zahar
  • 2lg miere
  • OPTIONAL: zahar vanilat
  • DECOR
  • zahar pudra sau cacao sau fructe gen afine
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nutella:

Imbraci tava in hartie de copt si o lasi in asteptare.

BLAT

1. Albusurile de la cele 8 oua le separi de galbenusuri si le bati cu mixerul impreuna cu un praf de sare pana se intaresc.

2. Adaugi zaharul si le bati ca pentru bezea, sa nu cada daca intorci castronul.

3. Galbenusurile le mixeazi 2-3 minute, apoi le torni peste albusuri si le omogenizezi cu o spatula (sau telul para ori lg de lemn) cu miscari de jos in sus ca sa nu piarda mult aer albusul.

4. Faina o amesteci cu praful de copt si incorporeazi cu o spatula in amestecul din ou.

5. Pt blaturi cat mai egale, imparti de la inceput compozitia in 2 parti egale si le coci pe rand ...sau coci o singura data si apoi tai in 2.

6. Dai la cuptor pana trece testul scobitorii (25-35min).

7. Le lasi la racit, apoi tai in 2 daca ai copt tot blatul o data.

SIROP

1. Clocotesti apa cu zaharul.

2. Adaugi zeama de lamaie.

3. Fierbi la foc moderat pana scade la 1/2 litru sau lasi mai mult, cantitativ, daca vrei blatul mai insiopat.

4. Opresti focul si pui zaharul vanilat sau extrasul de vanilie.

5. Mai indulcesti cu miere daca mai este cazul.

Dupa ce s-a racit complet, insiropezi blaturile.

CREMA

1. Cu mixerul freci spuma untul.

2. Adaugi toata nutela si continui pana omogenizeaza.

3. Pui lingura cu lingura peste unul dintre blaturile insiropate, nivelezi si deasupra pui celalalt blat.

DECOR

4. Pudrezi cu zahar pudra sau cacao sau fructe decorative gen afine puse pe portie peste stratul de cacao.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Cred ca este bine si fara praf de copt, ca la orice pandispan, dar nu am probat. Eu pana acum il feceam fara praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

13.05.2014, 19:41

Sa o punem la favo *****

Lia_ 1

13.05.2014, 20:21

este foarte simpla, Rux!

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 14:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba-Neagra